Reiniging van zonnepanelen

Succes is dé specialist voor het reinigen van zonnepanelen. Helaas valt er in Nederland wél regelmatig regen maar zijn deze regenbuien niet voldoende voor het reinigen van de zonnepanelen. Regen verwijdert natuurlijk wel een fractie van het vuil, maar deze regenbui is niet voldoende om het rendement van uw zonnepanelen te verhogen door de verwijdering van hardnekkig vuil.

Het is als het ware te vergelijken met het wassen van uw auto. Na één regenbui spoelt er inderdaad wat vuil weg, maar uiteraard niet alles. Het heeft negatieve gevolgen wanneer vervuiling van de lucht/omgeving niet gereinigd wordt.
Daarnaast kan er ook nog allerlei ander hardnekkig vuil op uw zonnepanelen zitten waar een flinke regenbui niet is tegen opgewassen. Denk daarbij aan vastgeplakte bladeren of vlekken van bladeren, algen of groene aanslag.

Kom in contact met Succes Schoonmaak
zonnepanelen reinigen

Voordelen reinigen zonnepanelen

Uit meerdere onderzoeken is inmiddels gebleken dat het reinigen van zonnepanelen niet met een hogedrukspuit of zachte doek moet, maar met osmosewater! Het reinigen van zonnepanelen met osmosewater levert gemiddeld een 10% hoger rendement op. Dit onderzoek is in 2003 uitgevoerd door TNO. Onlangs is er ook door zonnepanelen leveranciers onderzoek gedaan en concludeerde zij hetzelfde. Succes Schoonmaak beschikt over haar eigen osmosewater-installatie en reinigt uw zonnepanelen met een professionele tucker pole.

Het voordeel van reinigen met osmosewater is dat er géén kalk in het water aanwezig is, vandaar dat er géén vlekken achterblijven op de zonnepanelen nadat wij uw zonnepanelen hebben gereinigd.

Kom in contact met Succes Schoonmaak

Maak een afspraak met onze Sales Manager.
Natasja helpt u graag.

Uw contactpersoon: Natasja Middelkoop

Telefoon: 06-26302556

Of laat hieronder uw gegevens achter:

    Verwante schoonmaakdiensten

    Gevelreiniging en impregneren
    Graffiti verwijderen