Gevel impregneren

Is uw gevel snel vervuild met algen en mossen of heeft u last van doorslaand vocht in de woning? Laat dan uw gevel impregneren. Hiermee beschermt u de gevel tegen vervuiling, vocht en weersinvloeden. Het aanbrengen van een speciale coating zorgt ervoor dat neerslag wordt afgeweerd, maar door de ademende aard van het impregneermiddel kan vocht vanuit de woning nog wel wegtrekken.

Reinigen en impregneren

Over het algemeen reinigen wij de gevel altijd vooraf aan het impregneren van de gevel. Dit kan met behulp van hoge druk, stoom of zandstromen. Bij lichte vervuiling volstaat hoge druk en stoom. Bij zwaardere vervuiling raden we reiniging met zandstromen aan. Nadat wij uw gevel hebben gereinigd komen we terug op een droge dag om de gevel te impregneren. Door het impregneermiddel op de zojuist gereinigde gevel aan te brengen, kunt u extra lang genieten van uw stralende gevel. De gevel is gemiddeld tot 10 jaar beschermd.

Alleen impregneren

Als de gevel niet vervuild is, maar u wel last heeft van vochtproblemen, dan kunnen wij uw gevel ook impregneren zonder vooraf te reinigen. Ook bij nieuwbouw kan het verstandig zijn, bijvoorbeeld wanneer de gevel weinig zon krijgt en hierdoor lang nat blijft. Dit kan ervoor zorgen dat er groene aanslag ontstaat. Impregneren van de gevel zorgt ervoor dat het vocht en de neerslag wordt afgeweerd en uw gevel langer mooi blijft.

Kom in contact met Succes Schoonmaak

In deze video zien we Succes Multi Cleaning een gevel reinigen bij het tijdelijke kantoorpand van HSB Bouw. Het resultaat is een schone en frisse gevel.

Voor Kras Recycling in Volendam maken wij de gevel altijd weer brandschoon en is de aanblik vanuit de straat weer mooi en fris.

Voordelen van uw gevel impregneren

 • Vocht kan niet doorslaan
 • Algen en mos hechten minder snel aan de gevel
 • Uw gevel blijft langer mooi en schoon
 • Minder warmte- en energieverlies
 • Geen kans op vorstschade
 • De gevel gaat langer mee

Nadelen van impregneren

Ondanks de vele voordelen van het impregneren van uw gevel, zijn er ook een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

 • De aanwezigheid van impregneermiddel op de gevel kan andere gevelwerken bemoeilijken. Zo kunt u de geïmpregneerde gevel bijvoorbeeld niet schilderen.
 • Impregneren werkt het beste op een schone gevel die in een goede staat is. Wij raden daarom bijna altijd aan de gevel eerst goed te laten reinigen, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • Na verloop van tijd zal de gevel opnieuw geïmpregneerd moeten worden. Vaak hoeft dit echter pas na tien jaar. Hoelang de gevel precies goed blijft is afhankelijk van de staat van de gevel en de weersomstandigheden.

Kosten van het impregneren

De kosten van het impregneren van een gevel zijn afhankelijk van de oppervlakte van de gevel en het gekozen impregneermiddel. Hoe groter de oppervlakte is, hoe lager de prijs per vierkante meter. Gemiddeld komt de prijs tussen de 8 en 12 euro per vierkante meter.

Onze specialist bezoekt uw pand en brengt eigenschappen en de huidige kwaliteit van de gevel in kaart. Hierna ontvangt u van ons een plan en prijs op maat. Wilt u weten hoe wij uw pand laten stralen?

Maak een afspraak met onze Sales Manager.
Natasja helpt u graag.

Uw contactpersoon: Natasja Middelkoop

Telefoon: 06-26302556

Of laat hieronder uw gegevens achter:

  Verwante Multi Cleaning-diensten

  Graffiti verwijderen
  glasbewassing bedrijf
  Glasbewassing