Een schonere en mooiere wereld betekent ook alle aandacht voor duurzaamheid. Bij Succes Schoonmaak is er aandacht voor duurzame schoonmaakmiddelen en zijn we volop bezig met nieuwe duurzaamheidsinitiatieven. De duurzame doelstelling van Succes Schoonmaak is om zo circulair mogelijk én klimaat neutraal aan de slag te gaan. Daarom hebben we ons nu ook aangesloten bij de Circular Plastics Alliance.

 

De alliance is een samenwerkingsverband van meerdere dienstverleners en bedrijven met allemaal 1 doel. Een besparing van 25% op hun logistieke keten en de CO2-voetafdruk met 25% terug te dringen. De alliance is in 24 landen actief. Een samenwerking die reeds voortgevloeid is uit de alliance is die met Orange Brush. Orange brush levert sanitaire producten bestaand uit minimaal 83% gerecycled materiaal. Tevens wordt er een doosje bijgeleverd om het product retour te sturen wanneer het niet meer bruikbaar is. Het product wordt gerecycled en van het nieuwe regeneraat worden weer nieuwe borstels gemaakt. Zo creëren we een volledige closed loop.

Andere duurzame leveranciers waar we al jaren mee samenwerken zijn Greenspeed en Dimensio. Greenspeed levert ons cradle-to-cradle werkwagens en Dimensio cradle-to-cradle vuilniszakken.

 

Samen met de andere leden van de Circular Plastics Alliance wil Succes Schoonmaak met een projectmatige aanpak de duurzame doelstelling waarmaken. Binnen de Alliance leggen we de contacten die bijdragen aan het opzetten van de circulaire keten binnen het schoonmaakbedrijf.