Bij Succes Schoonmaak zijn onze medewerkers de kern van ons succes. Twee van onze collega’s, Albert Waller en Abbas Kiran, laten dit zien door hun unieke samenwerking en toewijding aan hun werk. We vroegen hen om hun ervaringen en inzichten te delen, en hun antwoorden geven een prachtig beeld van wat Succes Schoonmaak zo bijzonder maakt.

Albert Waller – Manager Schoonmaak

Albert Waller, 47 jaar, is sinds 14 februari 2022 bij Succes Schoonmaak werkzaam als Manager Schoonmaak. Wat begon als een tijdelijke functie, groeide uit tot een vaste rol, dankzij zijn fijne samenwerking met Abbas. Albert begon zijn carrière in 2002 en heeft sindsdien verschillende functies bekleed, waaronder objectleider en rayonmanager.

Albert vertelt met enthousiasme over zijn werk: “Samen met Abbas stuur ik de reguliere schoonmaak aan, inclusief de glasbewassing. Vanaf dag één voelde ik me thuis bij Succes Schoonmaak; het is echt een familiebedrijf waar iedereen elkaar helpt.” Zijn toewijding en de positieve werksfeer zijn duidelijk voelbaar in zijn woorden.

Abbas – Manager Schoonmaak

Abbas Kiran, 60 jaar, begon zijn carrière in 1981 als schoonmaker op de operatiekamers van het AMC. Met een indrukwekkende loopbaan die hem bracht van voorman tot objectleider, is hij nu als Manager Schoonmaak verantwoordelijk voor de schoonmaak in Groot-Amsterdam.

Abbas prijst de samenwerking met Albert: “We kennen elkaars panden en weten vaak wat er speelt. Het vertrouwen tussen ons is groot en dat komt ten goede aan het belang van het bedrijf. We hebben bijna geen geheimen voor elkaar.” Dit wederzijdse vertrouwen en respect vormen de basis van hun succesvolle samenwerking.

Samenwerking en dynamiek

Albert omschrijft de samenwerking met Abbas als een feestje: “We bellen twee keer per dag om onze dag door te nemen en houden elkaar op de hoogte. We zijn als vier handen op één buik. Loop ik bij een klant van Abbas, dan pak ik dat op en vice versa. We sporten zelfs samen op dinsdag en versterken elkaar ook daar.”

Abbas voegt toe dat het respect en de lol die ze samen hebben, hun werkdag een stuk plezieriger maken: “Het is uniek hoe wij samenwerken. We helpen elkaar op elkaars panden en zorgen samen dat alles goed verloopt.” Albert benadrukt dit ook: “Deze manier van samenwerken heb ik nog nooit ergens ervaren.”

Het unieke van Succes Schoonmaak

Beide mannen zijn trots op het team en de bedrijfscultuur van Succes Schoonmaak. Albert benadrukt: “Wat Succes zo uniek maakt, is dat het bedrijf voor haar mensen staat. Je kunt je eigen koers bepalen en als je veranderingen wilt doorvoeren, dan wordt dat geregeld.” Abbas deelt deze visie en waardeert de mogelijkheid om mee te denken en bij te dragen aan verbeteringen.

Bij Succes Schoonmaak staat het belang van het bedrijf en haar medewerkers op nummer één. Albert en Abbas zijn mooie voorbeelden van hoe een hechte samenwerking kan leiden tot een succesvolle en positieve werkomgeving. Hun verhaal is een inspiratie en benadrukt wat wij bij Succes Schoonmaak willen bereiken: een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar we samen werken aan een schone en prettige omgeving voor onze klanten.